Wil jij een LOCA vakantie bij ons?

LOCA? Wat is dat? LOCA is waanzinnig leuk voor jou en je hond.

Je komt gezellig met je hond(en) bij ons vakantie vieren en kunt dit nu combineren met bepaalde activiteiten (workshops) voor jou en je hond.

L=leerzaam

O=ontspanning

C=creatief

A=actief

Voor ieder wat wils dus! Kijk dus wat er allemaal op de planning staat. En....wees er snel bij want we werken maar met kleine groepjes en VOL=VOL.

Alle workshops voor baas met hond zijn, worden gegeven door Minna of meerdere trainers uit haar team.Minna Minna is een allround kynologisch instructeur en daarbij  is Minna zelf helemaal gek van haar Mechelaars, maar houdt simpelweg gewoon van ELKE hond. Haar leven=hond, kun je wel zeggen. (onderaan deze pagina wat meer informatie over Minna)

Wat staat er op de agenda?

Woensdag tijd voor HERFSTFUN

Workshop HERFSTFUN 25,- per persoon met 1 hond en je 2e hond mag voor 50% korting mee (maximaal  8 deelnemers) 12:00-13:15 (11:55 aanwezig zijn bij de houten poort)

 

Hoeveel plezier kan je hebben met je hond?

Daar kom je achter met de Herfstfun workshop!
Ken je al de oefeningen worstenboom, Funny walks en bergbeklimmen?
Herfstfun is echt fun met verschillende leuke oefeningen die geschikt zijn voor echt elke hond, groot, klein, jong en oud.
Naast dat het enorm leuk is, is het natuurlijk ook leerzaam.
Je leert meer over gedrag, hoe een hond bezig is met geuren en hoe de hond lichamelijk in elkaar zit.
Dus: doe je hond en jezelf een groot plezier en doe mee!

 

4-8 november midweek cursus FIJN AAN DE LIJN (VOL)

Speciaal voor baasjes die een hond hebben die nogal aan de lijn trekt. 

midweek fijn aan de lijn

 • Word jij best moedeloos van het getrek aan de lijn?
 • Wil je dit probleem oplossen?
 • Snappen waarom jouw hond dit doet en weten wat je moet doen zodat je weer op een ontspannen manier met je hond kunt wandelen

Kies een chalet uit en boek voor een midweek (4-8 november 2019) en vermeld bij de opmerkingen in je reservering dat je je opgeeft voor de Fijn aan de lijn-midweek. En het super fijne is: je betaalt niets extra's, je betaalt alleen je vakantie bij ons.

Hoe ziet deze midweek er uit?

Ten eerste is het een verademing om in een groep te zijn waarbij iedereen hetzelfde probleem heeft met zijn hond. Schaamde/ongemak is dus niet nodig...iedereen zit in hetzelfde schuitje. Heerlijk toch? Praat ook heel makkelijk dus.

Maandagavond beginnen we met theorie, gegeven door Minna (onze kynologisch instructeur). Zij legt precies uit waarom je hond trekt, wat je eraan kunt doen, allerlei handige tips en geeft je de handvatten zodat jij na deze midweek naar huis gaat met een hond die vele malen relaxter aan de lijn loopt. Je weet exact hoe je thuis verder kunt oefenen.

Dinsdag, woensdag en donderdag is er elke dag een wandeling (kleine groepjes) samen met Minna. Zodat je heel goed kunt oefenen. Minna coacht je tijdens deze wandelingen. Vrijdag ga jij naar huis met een gevoel "dit had ik veel en veel eerder moeten doen!"

Doe je mee? Let op: we werken tijdens de wandelingen met maximaal 2 kleine groepen na elkaar. Er zijn dus niet heel veel plekken.


 

Donderdagmiddag.....Gezellige Creatieve Middag

Tekenhalsband, Snuffelmat of hondenspeeltje maken (25 euro per persoon, tussen 14-17 uur)

Dit is gewoon een hele gezellige middag waarbij je weer naar huis gaat met een handige snuffelmat (ideaal en leuk voor je hond want hij moet hierbij echt met z'n neus werken) een tekenhalsband of een stevig trekspeeltje.

Voor alles geldt: jij kiest zelf wat je wilt maken en natuurlijk ook welke kleuren je wilt gebruiken

Tijdens deze workshop krijg je van ons alle materialen, uitleg en veel gezelligheid (hapje en drankje).

Zoals je misschien wel weet....keramische kralen zijn niet schadelijk voor je hond, kat of jezelf. Maar teken houden er absoluut niet van. Naast dat het effectief is, staat het natuurlijk ook nog heel leuk. En de band kan het hele jaar om blijven en behoudt z'n werking.

Je hebt de keuze uit heeeeel veel verschillende kleuren, maar hier zijn wat voorbeelden. Meer kleurencombinaties vind je hier. En we maken ze ook op bestelling. Wil je er eentje bestellen kijk dan hier.

Doe je mee? Zorg dan dat je voordat je naar de workshop komt de halsmaat van je hond met 2 vingers ertussen hebt opgemeten en hebt genoteerd.

hondentekenhalsband makentekenhalsband voor je hondhalsband tegen teken

 

 

 

snuffelmathondenspeeltjefleece hondenspeeltje

 

Zaterdag Workshop FIJN AANGELIJND

WORKSHOP FIJN AANGELIJND  25,- per persoon met 1 hond, jouw 2de hond mag voor 50% korting meedoen (maximaal 8 deelnemers) 16:30 start de workshop, tot ongeveer 17:45. Let op zorg dat je uiterlijk om 16:25 aanwezig bent bij de afgesproken plek. Heel belangrijk om goede beloningssnoepjes mee te nemen (geen brokjes die je hond altijd al krijgt)

 

 • Trekt jouw hond aan de lijn? Ja? Dan is deze leuke en leerzame workshop wat voor jou!
 • Trekt jou hond niet? Dan is deze workshop ook voor jou.
 • Want elke hond wil wel meedoen met Fijn aangelijnd.
 • Tijdens deze trainingswandeling gaan we superleuke oefeningen doen,
 • Honden gaan hun neus, hersenen en lichaam gebruiken.
 • En de aan de riem trekkende hond? Die trekt straks stukken minder!

 

Doe je mee? Meld je hier aan en geef door voor hoeveel personen en hoeveel honden, welke datum en in welk chalet je zit.van maanen loca workshops

 

 

Eén op eén begeleiding door Minna, een super goede gedragsdeskundige 45,-

Loop jij met je hond ergens tegenaan? Blaft hij vaak, valt hij soms uit, trekt hij aan de lijn, kan hij niet los, kan hij niet alleen zijn etc etc etc. Maak dan gebruik van de begeleidingsuurtjes van Minna. Dat kan bij de hondenschool, maar hoe luxe is het als ze gewoon bij je chalet komt als je hier bij ons op vakantie bent. (voor de prijs maakt het geen verschil dus jij kiest de locatie)

Als je je hier aanmeldt, dan ontvang je via de email een vragenlijst. Vul deze zo uitgebreid mogelijk in en stuur hem aan ons terug. Minna kan zich dan goed inlezen en voorbereiden en een analyse maken. Vervolgens gaat ze een uur samen met jou en je hond aan de slag bij je chalet of op de hondenschool. (of later in de week nog een keer een uurtje indien nodig)
Meld je hier aan (geef aan ons door waar je je voor aanmeldt, voor welke datum en in welk chalet je zit)
Let op er zijn per week maar een paar plekjes beschikbaar dus wees er snel bij.

DE INDIVIDUELE BEGELEIDING WORDT GEGEVEN OP?

Maandagen tussen 12-16 uur

Woensdagen tussen 13:30 en 16 uur

Donderdagen tussen 12-16 uur

Af en toe op zaterdag (in overleg)

Geef je hier op.

Voor alle workshops geldt: zorg dat je even iets eerder aanwezig bent met je hond. En vergeet niet....we gebruiken geen slipkettingen, dus houd daar rekening mee. Neem veel heerlijke beloningssnoepjes mee (niet de reguliere brokken die je hond altijd al krijgt, maar stukjes kaas, worst etc)

Hier in een notendop wat over Minna (het is maar een gedeelte van alles wat ze doet) Maar je wilt natuurlijk wel weten wie jou straks helpt/voorziet van tips,  workshops of lezingen geeft.

 • Minna begon al in 1984 in de hondensport, eerst met shows, daarna gehoorzaamheid en daarna reddingshondenwerk. Sinds 1997 is ze als kynologisch instructeur werkzaam bij verschillende KC's en hondenscholen.

 • Ze is ook een van de 7 instructeurs in Nederland van Dutch Cell Dogs (daarover een andere keer wat meer, want ik vind het echt super wat ze daar doen en misschien ken je het nog niet)

 • Ze is KPA Dog Training Professional (grondlegger van de clickertraining) Hiervoor is ze in opleiding geweest in Seatle (ze is 1 van de 6 mensen in Nederland die dit diploma heeft)

 • Ze is ook ReddingshondengeleiderLOCA van maanen vakantiehuizen

 • Speurhondengeleider

 • Dogdance handler (7 EK's op haar naam!)

 • Agility handler

 • Internationaal jurylid dogdance

 • Agility keurmeester


Zo kan ik nog heel wat andere dingen er aan toevoegen, maar neem maar van mij aan dat ze echt erg allround is en bij haar is er geen probleem te groot, alles kan ze oplossen als je met een probleem met je hond zit of je wilt gewoon wat tips and tricks.

 

Boek samen met je hond(en) je droomvakantie!

Onze grootste voordelen

 • Alle chalets hebben een omheinde tuin (een groot aantal omheiningen zijn zelfs 1.80m hoog)
 • Maximaal 4 honden mogen gratis mee!
 • Bos op loopafstand en diverse bossen in de buurt
 • 2 hondenstranden op minder dan 10 minuten rijden
 • Alle hondenrassen zijn bij ons van harte welkom!

Betaal veilig met:

Volg onze nieuwsblaf!