Boek samen met je hond(en) je droomvakantie!

Waar vind je een mooi hondenstrand in de buurt?

Een hondenstrand wat is dat eigenlijk?

Dat zijn plassen/meren waar officieel honden het water in mogen en ook los mogen lopen. Een super feest voor honden die van zwemmen houden dus. Als je naar ons toe komt op vakantie met je honden en je honden houden van water....sla de hondenstranden dan ook zeker niet over.


Weet dat het meer bij het park hier niet toegestaan is voor honden, maar....
We hebben hier een paar leuke hondenstranden voor je opgeschreven, echte aanraders, waar je wel lekker met je honden kunt zwemmen.

Mijn eigen favorieten zijn: 

-Als ik niet zo veel tijd heb en de honden toch even wil laten zwemmen, De ZANDWINPLAS IN NIEUW AMSTERDAM


-Als ik veel tijd heb en het is lekker weer, dan gaan we er op uit naar Ellertshaar. Daar combineren we het zwemmen met een mooie boswandeling. En als het echt heel warm is; dan neem ik zelf een handdoekje en boekje mee en neem daar samen met onze honden zelf ook een duik. Je kunt er met gemak een hele dag naartoe in de zomer.

 

1: HONDENSTRAND NIEUW AMSTERDAM

Vanaf het park is het ongeveer 8 minuten rijden. Dit is een mooie plas waar je helemaal omheen kunt wandelen. Het is hier over het algemeen vaak heel erg rustig en er zijn veel plekken waar je hond makkelijk het water in kan. In de zomer kun je hier zelf ook zwemmen. Het lijkt langer lopen, maar in een rustig tempo wandel je in 40 minuten om het water heen. Echt erg leuk en altijd verbazingwekkend rustig.


Routebeschrijving om bij het strand (Zandwinplas) te komen:Herendijk 54 Nieuw Amsterdam

- Rij van het park af en sla rechts af richting nieuw Amsterdam.
- Rechtdoor over de rotonde (beide rotondes). 
- Rij over het spoor en neem de eerste straat naar links
- Daarna de eerste weg rechts
- Rechtdoor en bij de t spliting houd je rechts aan (volg bordje zandwinplas).
- Rij tot het eind van deze straat en aan het einde kun je je auto aan de linker kant parkeren.

 

2: HONDENSTRAND ELLERTSHAAR

Als je veel tijd hebt, ga dan naar Ellertshaar toe. Het is er echt prachtig en voor je hond een speeltuin. (groot losloop bos plus een hondenstrand er aan vast)
Je hebt een strandkant waar het met mooi weer best druk is met veel andere honden. Honden kunnen daar lekker rennen/spelen en zwemmen.
Heb je behoefte aan wat meer rust dan kun je via een leuk kronkelpad om de hele zandafgraving heen lopen en een van de andere knusse plekjes opzoeken. Met mooi weer zwemmen mensen hier samen met hun hond.
Heb je kinderen bij je? Tegenover het drukkere strand-gedeelte is een plekje met een stevig touw met knopen waar je je in het water kunt laten slingeren….kinderen vinden dat super leuk!

 

Ellertsweg 9, Ellertshaar

25 minuten rijden

Voer dit adres in en dan kom je uit bij camping de Bosrand. Hier rij je door totdat het zandpad begint en een zandweg naar rechts. Als je rechts in rijdt kun je aan de linkerkant parkeren en zie je iets verder aan de linkerkant een slingerpaadje door het bos. Als je hierin gaat dan kom je bij de zandafgraving. Je kunt er helemaal omheen lopen, maar je kunt er ook voor kiezen om er een paar uur lekker te zitten op een handdoek en met een boek.

Heb je een dagje geen zin in waterpret, maar wil je wel de meest mooie boswandelingen maken? Bestel dan DE SPEURNEUS. De speurneus is een boek wat we zelf gemaakt hebben vol met mooie wandelingen in deze omgeving. Helemaal compleet met adres, reistijd, bijzonderheden etc.

 

 

Onze grootste voordelen

  • Alle chalets hebben een omheinde tuin (de meeste omheiningen zijn zelfs 1.80m hoog)
  • Maximaal 4 honden mogen gratis mee!
  • Bos op loopafstand en diverse bossen in de buurt
  • 2 hondenstranden op minder dan 10 minuten rijden
  • Alle hondenrassen zijn bij ons van harte welkom!

Betaal veilig met:

Volg onze nieuwsblaf!