Hondenplezier

mijn leven met honden

Een leven zonder hond

Ik heb al jaren honden en katten. En eerlijk is eerlijk, ik kan me een leven zonder dieren niet eens meer voorstellen. Nu heb ik genoeg mensen om me heen met honden, maar ook zonder honden. En dan krijg je het volgende gesprek.

 

Zonder hond is het leven makkelijker

Een kennis van mij heeft altijd een hond gehad, maar nadat haar man is overleden heeft ze ook afscheid genomen van haar hond. Voor haar golden de beste redenen. Een hond van ruim acht jaar oud moet je niet herplaatsen, hij heeft een rugzakje en kan niet herplaatst worden. En zo verloor een kerngezonde hond zijn leven door euthanasie. En ze vindt het leven zonder hond zo veel gemakkelijker. Je hoeft nergens meer rekening mee te houden. Je kan werken en laat thuis komen. Je kan zomaar ineens een weekend weg gaan zonder rekening met je honden te houden.

 

Zonder hond is het leven schoner

Zonder hond zijn je vloeren schoner, hoef je niet elke dag te stofzuigen. Er ligt geen zand, er liggen geen haren en takjes die meegenomen zijn van buiten. Je hoeft minder af te stoffen. Huisdieren brengen kilo’s stof met zich mee. Er zijn geen ongelukjes meer die opgeruimd hoeven worden. Geen klodders kwijl die opgedweild moeten worden. Geen nose art meer op je ramen. Ze blijven zomaar wekenlang relatief schoon. Geen auto die er om vraagt uitgezogen en schoongemaakt te worden. Wat een gemak.

 

Zonder hond ben je  niet gebonden

Zonder hond kan je op het laatste moment besluiten om een weekend weg te gaan, die prachtige voorstelling te bezoeken. Je hebt je leven voor jezelf en kan doen en laten wat je wilt. Wat een vrijheid en wat een heerlijkheid.

 

Zonder hond heb je een mooie tuin

Zonder hond in je tuin kan je meer genieten van je tuin. Een perfect aangelegd grasveld, mooie borders met prachtige planten. Zonder kuilen en gaten en zonder dat je je hoeft te ergeren aan de schade die honden nu eenmaal toebrengen.

 

Zonder hond heb je meer geld

Zonder een hond heb je geen geld meer nodig voor voeding, speeltjes en de dierenarts. Je houdt ineens geld over, wat je voor jezelf kunt besteden. Aan een weekend weg of een mooie voorstelling bijvoorbeeld.

honden zijn een verrijking

Ik wil geen leven zonder hond

Ik heb haar aangehoord. Ik ben verdrietig geweest om het heengaan van haar hond. Zomaar. Een perfect gezonde hond. Met een rugzakje weliswaar. Maar ze vormden samen zo’n mooi stel. En ik heb geluisterd naar haar argumenten. Gekeken naar mijn situatie. Twee honden, geen partner, volledige baan. Af en toe een compleet gekkenhuis.

 

Mijn leven is niet altijd gemakkelijk. Bij alles houd ik rekening met mijn viervoeters. Nooit eens zomaar een avond weg. Nooit eens zomaar een weekend weg. Dat kan niet. Want waar moeten mijn honden dan naar toe?

 

Mijn huis is zo schoon als praktisch mogelijk. Ik stofzuig elke dag, probeer elke dag te dweilen. De kleden op de vloer was ik iedere week, de kussens op de banken ook. Ik probeer de kwijlslierten elke dag te verwijderen. En ik heb geleerd dat het niet nodig is om elke week je ramen te wassen. Simpelweg de nose art van je honden verwijderen voldoet prima. Mijn auto ziet er meestal uit als een vuilnisbak op wielen. Maar hij rijdt me van A naar B. En aangezien er drie keer per week twee honden in worden vervoerd, is het ook geen doen om de auto schoner te krijgen.

 

Ja, ik ben gebonden

Aangezien ik alle dagen werk, zijn de momenten dat ik vrij ben ook volledig voor mijn honden. Dan gaan we de dingen doen die zij leuk vinden. Lekker uit, nieuwe gebieden verkennen. Gehoorzaamheid, waterwerken, behendigheid. Chillen op de bank na een heerlijke wandeling. Dat geeft me zoveel meer voldoening dan in een theater zitten en kijken naar een voorstelling. Bovendien is dit genieten kosteloos, maar het levert zoveel kostbare momenten op, die niet in geld zijn uit te drukken.

plezier met honden

Mijn tuin is een puinhoop

Ik doe mijn best om er nog iets van te maken. Mijn honden helpen mij daarbij. Dat is zowel gezellig als een beetje jammer. Maar aan de andere kant, ik heb nog een tuin. Een klein postzegeltje voor en achter het huis. Ik heb niet de luxe om een stuk af te schermen voor de honden. We wonen samen, we delen samen. En als ik zie hoeveel plezier ze hebben op die paar vierkante meter, prijs ik mezelf gelukkig.

 

Mijn honden kosten me elke maand een klein fortuin. Maar ik kan en wil het betalen. Dat is dan weer de mooie keerzijde van een volledige baan. De financiële ruimte. We kunnen diverse hondensporten doen. We kunnen elk weekend op stap om nieuwe gebieden te verkennen.

Ze krijgen goed voer en meer. Ze krijgen de lekkerste kussens en de mooiste speeltjes. Ze worden uitgelaten door de hondenuitlaat.  Gewoon omdat het kan. Zij leveren iets in, ik lever iets in. En samen komen we tot prachtige dingen.

 

Kortom, ik wil niet leven zonder mijn honden

Ik wil niet thuiskomen in een huis waarin ik niet verwelkomd word. De absolute leegte als ik ’s avonds tv zit te kijken. Het benauwd me, als ik denk aan schone vloeren en schone kleden.

Ik wil geen mooie tuin, als daar geen honden in lopen. En een vieze auto rijdt prima. Zolang hij motorisch maar in orde is.

Nu kom ik thuis en word verwelkomd door twee opgewonden honden die oprecht blij zijn dat ik weer thuis ben. De genietende blikken als ze uitgelaten worden. De opgewondenheid als blijkt dat ze weer mogen werken.

Mijn huis is niet om door een ringetje te halen. Mijn auto is ontploft. Mijn tuin is verwoest en mijn bankrekening geplunderd. En toch ben ik gelukkig. Zielsgelukkig. Omdat ik in het gezelschap ben van wat mijn leven onnoemelijk verrijkt, namelijk mijn huisdieren.

 

Denk jij er ook zo over? Laat het me weten in een reactie op de fb pagina van maanen vakantiehuizen

GEEN BLOG MEER VAN GONDA MISSEN? Klik hier om niets te missen en ontvang wekelijks een mail van me met de link naar de blog.


BEN JIJ AL GEABONNEERD OP ONZE LEUKE NIEUWSBLAF? Klik hier om je aan te melden  Je ziet dan als eerste de leukste acties, workshops, last minutes etc.

WIL JE NOG MEER BLOGS LEZEN? Klik dan hier

 

 

Gonda

 

Gonda

terug naar overzicht

Volg onze nieuwsblaf!