Een hond die overal uit ontsnapt

                      hondenbench

Hondenbench, Tuinhekje of schutting

Je zult misschien denken, waar heeft ze het over. Een Houdini-hond? Is dat een nieuw ras, een onontdekte soort? Nou nee, niet bepaald. Maar wat is het dan wel?

Een Houdini-hond is een hond die er een sport van maakt om overal uit te ontsnappen. Een hondenbench is open te maken voor dit soort hond. Een deur open maken is een makkie. Een tuinhek passeren is een eitje. En dat je dan af en toe voor ongemakkelijke situaties komt te staan is logisch. Ik geef een paar voorbeelden.

 

Tuinhek

Het is buiten niet warm en niet koud. Te koud om comfortabel op het terras te zitten, maar het weer is tegelijkertijd te mooi om binnen te zitten. Dus ben ik in de tuin bezig. Het gras moet gemaaid, de borders moeten geschoffeld en het onkruid moet weggehaald worden. Tot zover niks aan de hand.

Tot er aan de achterkant van mijn huis ineens tumult ontstaat. De alarmbellen rinkelen meteen op oorlogssterkte. Wat is hier aan de hand?

Ik ren op topsnelheid naar achteren. Voorwaar een prestatie. Aan de achterkant van mijn huis aangekomen tref ik de volgende situatie: een volledig overspannen folderbezorger en twee super enthousiaste honden. En een openstaand hek. Oeps.

Ik  bevrijd de folderbezorger uit zijn penibele situatie. De twee honden worden zonder pardon bij het nekvel gegrepen en achter het hek geplaatst. Het hek wordt weer gesloten. Wat is er gebeurd?

De arme man doet zijn verhaal. Hij liep langs het hek om zijn folders te bezorgen. Ineens ging het hek open en zag hij zich geconfronteerd met twee gevaarlijke honden die hem de doorgang versperden.

Nou heb ik twee honden, akkoord. Maar gevaarlijk? Nee, wel erg enthousiast. Hij beweert bij hoog en bij laag dat hij dat hek niet open heeft gemaakt. Waarom zou hij, hij is bang voor honden. Dat klinkt acceptabel. Dus heeft een van mijn honden kans gezien om op straat te komen. Conclusie: er moet een slot op. Vanaf die dag is mijn hek dus voorzien van een slot. Zodat mijn Houdini-hond niet meer voor verrassingen kan zorgen.

 

Hondenbench

Ken je dat? Je gaat even een boodschap doen, je hebt een jonge hond in huis. Die gaat voor zijn of haar veiligheid even in de hondenbench. Je hebt je huiswerk gedaan, de bench is een veilige plek. Dus je hond vindt het niet naar.

Je gaat je boodschappen doen en komt weer thuis. Om vervolgens begroet te worden door twee waggelende konten en twee zwiepende staarten. Je staat vol ongeloof te staren naar dit tafereel. Ehh, dit had ik niet zo achtergelaten. Je doet de achterdeur open en wordt geconfronteerd met het volgende tafereel.

Het kleed van de kamer ligt in de keuken. De doos met oud papier ligt verspreid over de kamer en de keuken. De kattenbak is versleept van de bijkeuken naar de kamer, met achterlating van, merendeel gebruikte, kattenkorrels. De afstandsbediening van je tv heeft ineens een heel creatieve vorm aangenomen en je telefoon is onbruikbaar gemaakt.

Gefeliciteerd, je hebt ook een Houdini-hond.

 

Deuren in je huis

Als ik ’s avonds besluit om naar bed te gaan, doe ik de lampen uit, de tv gaat uit, de honden worden nog even uitgelaten voor een laatste plasje. Dan zeg ik tegen mijn dames: “Welterusten!” , ga naar boven, sluit de deuren achter mij. Het bekende ritueel. Even tanden poetsen, lenzen verwijderen en lekker slapen. Ik ben single, dus ik ga alleen naar bed en lig alleen in bed. Ik heb het hele bed voor mij alleen, ik kan alle ruimte voor mijzelf opeisen. Geen gesnurk, geen belemmering van ruimte, geen dekbed dat ineens van mij af wordt getrokken.

Alleen heb ik een probleem. Ik heb een Houdini-hond. Dus is een gesloten deur voor haar een makkie. Als ik lig te slapen, gaat deze hond dus de deuren open maken, sluipt richting mijn bed, neemt een gemakkelijke positie in en valt prinsheerlijk in slaap.

Dus word ik midden in de nacht wakker door hondengesnurk, of omdat ik koud ben geworden doordat het dekbed van mijn lijf is getrokken. Of ik kan mij niet meer fatsoenlijk omdraaien omdat twee honden prinsheerlijk tegen mij aan blijken te liggen.

Traplopen is voor mijn twee honden geen enkel probleem. Afgesloten deuren ook niet.

Goede raad is duur. Gelukkig vinden mijn twee schatten een open trap meer dan eng. Dus lig ik op de tweede verdieping van mijn huis lekker alleen in bed.

Mijn twee honden hebben het grote bed, 1,80 x 2.00 meter, voor zich alleen. Om de verf van mijn deuren te beschermen staan ze merendeel van de tijd open. En lig ik nu echt alleen op bed? Helaas, ik heb een kat. En die vindt open trappen helemaal niet eng…

 

Sloten op tuinhekjes

Tja, het is erg simpel. Ik heb tegenwoordig sloten op mijn tuinhekjes. Die krijgen ze met geen mogelijkheid open. De bench wordt ook afgesloten met een slot. Het moet gewoon. En voor wat het slapen betreft…ik ben blij met mijn grote huis. Mijn meiden hebben mijn bed gewoon ingepikt. En ik slaap nu op zolder. Samen met mijn kat, dat dan weer wel. Klein voordeel…ze is niet zwaar, snurkt niet en pikt mijn ruimte niet in.

Heb jij ook een Houdini-hond? Hoe heb jij oplossingen gevonden? Vertel het mij en de anderen. Misschien kunnen we elkaar helpen!

 

GEEN BLOG MEER VAN GONDA MISSEN? Klik hier om niets te missen en ontvang wekelijks een mail van me met de link naar de blog.


BEN JIJ AL GEABONNEERD OP ONZE LEUKE NIEUWSBLAF? Klik hier om je aan te melden  Je ziet dan als eerste de leukste acties, workshops, last minutes etc.

WIL JE NOG MEER BLOGS LEZEN? Klik dan hier

 

 

Gonda

terug naar overzicht

Volg onze nieuwsblaf!