Boek samen met je hond(en) je droomvakantie!

Akka vindt vermiste Jolene

AKKA VINDT VERMISTE JOLENE

Voordat we Akkas6ssie begonnen, hadden wij een organisatie die zocht naar vermiste honden. Dit deden wij samen met een Team en onze Speur- Zoekhond Akka. Het verhaal is een van de zoekacties die wij toen uitvoerde.

We waren benaderd door de Amerikaanse eigenaren, met de vraag of we wilde zoeken naar hun vermiste Jolene. Ze was al enkele dagen vermist, nadat de voordeur had open gestaan.Akka/Jolene

Dus wij en Akka richting Voorschoten. Daar aangekomen werden wij al opgewacht door de eigenaren Kevin en Michelle. Zij stonden lijkbleek en apathisch naast elkaar. Hun Golden Retriever was al vijf dagen vermist, en net geopereerd aan haar heup. Hun jonge dochter sprak niet meer sinds de hond vermist was geraakt.

We moesten voor ons gevoel maar snel aan de slag gaan. Als eerste lieten we Akka in het huis ruiken en daarna aan het dekentje van Jolene. Akka pakte gelukkig al snel het spoor op van Jolene en rende naar buiten toe.

Na een aantal meters was het spoor even weg voor Akka en moest zij proberen dit weer uit de lucht te halen. Dat was geen probleem voor haar en een prachtig gezicht hoe dit dan in zijn werk gaat. Met de kop omhoog en maar om der heen ruiken, met der neus fier in de lucht. Opgepakt en weer verder over de grond.

Plotseling stopte er een man op een fiets, hij had ergens in een gebied, gehuil gehoord van een hond.

Wij met Akka daarheen en ze pakte het spoor op het bouwterrein op. Ze rook en rook en hield ineens haar kop omhoog en haar adem in. Ze stond oog in oog met Jolene, keek haar recht aan.

Jolene zat achter een hek, met daarachter een sloot, onder een vlonder bij een tuin. De eigenaar en onze begeleider liepen daar snel naar toe. Dat duurde even want ze moesten omlopen. Ze was dus de sloot ingevallen en via een schuine helling onder de vlonder gekropen en kon daar zelf niet meer uitkomen.

De Geleider bleef wachten om Jolene in de gaten te houden. Eenmaal daar aangekomen sprongen de eigenaren in de sloot. De begeleider lag languit op de vlonder, boog zich naar voren en klikte de riem vast van Jolene. Het duurde even voordat ze onder de vlonder vandaan was, maar uiteindelijk lukte het haar erop te krijgen.

Wat een geluk en wat waren niet alleen de eigenaren, maar ook Jolene blij om elkaar weer te zien. En de dochter begon vanaf dat moment opeens weer te spreken. Wat een opluchting bij iedereen....Omdat de eigenaresse een Dierenarts is, werd gelijk eerste hulp geboden bij Jolene.

Fantastisch...wat een geweldige dag! Van zo een Zoekactie moeten ook wij even bijkomen. Wat krijg je dan een ontzettende gevoel van geluk door je heen, dat is niet te omschrijven. In de auto op weg naar huis konden we het over niets anders hebben. 

 

En Jolene die werd de hele avond geknuffeld net als onze Akka. 

Het gaat je goed Jolene!....je bent een lieverd en wat fijn dat je weer veilig thuis bent.

Het verhaal geschreven vanuit de eigenaresse Michelle Frey,  vindt u als u de link hieronder aanklikt

 

 

terug naar overzicht

Volg onze nieuwsblaf!