Werk en zorg

Schuldgevoel

Heb jij dat nu ook? Werkende moeder en constant last van een knagend schuldgevoel? Omdat je eigenlijk meer tijd aan je kinderen wilt besteden, omdat je ziet dat je huis niet helemaal schoon is, omdat je vanavond maar weer eens een makkelijke maaltijd op tafel zet?Hondje

 

Herkenbaar voor veel vrouwen

Ik denk dat veel vrouwen zich in het bovenstaande stukje kunnen herkennen. Maar soms kan het niet anders. Soms moeten we werken, maar in veel gevallen zouden we ook niet zonder kunnen. Wees maar eerlijk.

In mijn geval is het aan de ene kant een kwestie van moeten. Ik ben gescheiden  en moet werken om alles financieel draaiende te houden. En dat valt soms niet mee.

Twee studerende kinderen, twee honden die mee gaan met de hondenuitlaatservice en één kind die rijlessen volgt. Meestal heb ik dan ook een behoorlijk gat tussen het eind van mijn salaris en het eind van de maand zullen we maar zeggen.

Gelukkig zijn mijn kinderen uitgeleerd, tenminste op mijn kosten, en heeft mijn zoon na ruim twee jaar lessen zijn rijbewijs gehaald. Dat is op zich een feestje waard, aangezien hij autisme heeft. Wat een overwinning op zichzelf en wat was ik dubbel blij. Niet alleen voor hem maar zeker ook voor mijn financiële situatie.

 

Fulltime baan in het onderwijs

Ik heb echter nog steeds een fulltime baan in het basisonderwijs. En ik maak dankbaar gebruik van de uitlaatservice. Drie hele dagen en twee halve dagen werken is best veel als je ook nog twee honden hebt. Ik ben de eerste die dit toegeeft. Moet je dat dan wel willen? Zoveel werken en dan ook nog de zorg over twee honden hebben?

 

Doordachte keus

Ik heb jaren geleden de keus gemaakt en daar sta ik nog steeds volledig achter. Ik heb honden en een volledige baan. Maar ik heb ook de keus gemaakt om heel veel met mijn honden te gaan doen. Op het moment dat ik vrij ben, ben ik er voor mijn beesten.

 

Hondensport en fulltime werken

Ik heb jarenlang gehoorzaamheid gedaan. Drie keer per week trainen. Speuren, voor dag en dauw opstaan en gaan. We kennen ieder losloopgebied in de regio en daarbuiten. In het weekend, met name op zondag, gaan de honden in de auto en gaan we lekker een losloopgebied verkennen. Iedere week zwem ik met één van mijn honden. Op zaterdag doen we behendigheid, de hele middag lekker bezig zijn. Ze gaan stevig uit. Vier keer per dag. Iedere ochtend voor werktijd minstens een uur en na werktijd ook nog eens minstens een uur.

 

Uitlaatservice voor mijn honden

Op de dagen dat ik pas om vijf uur thuis ben, komt er de uitlaatservice. Zodoende gaan ze met een roedel mee en kunnen ze een uurtje lekker rennen en zich uitleven. Het kost een beetje maar dan heb je ook wat zullen we maar zeggen.

 

Oordeel niet

Niet iedereen zal het eens zijn met mijn manier van leven. Maar besef, voor je oordeelt, dat ik mijn best doe en meer. Ik ga niet weg zonder mijn honden. Ik ga niet op vakantie zonder mijn honden. Op het moment dat ik thuis ben, ben ik er voor mijn honden.

En toch. Ken je dat? Dat knagende schuldgevoel? Omdat je eigenlijk meer tijd aan je kinderen, lees honden, wilt besteden, omdat je ziet dat je huis niet helemaal schoon is, omdat je vanavond maar weer eens een makkelijke maaltijd op tafel zet?

GEEN BLOG MEER VAN GONDA MISSEN? Klik hier om niets te missen en ontvang wekelijks een mail van me met de link naar de blog.


BEN JIJ AL GEABONNEERD OP ONZE LEUKE NIEUWSBLAF? Klik hier om je aan te melden  Je ziet dan als eerste de leukste acties, workshops, last minutes etc.

WIL JE NOG MEER BLOGS LEZEN? Klik dan hier

 

Gonda

Gonda

terug naar overzicht

Volg onze nieuwsblaf!