(Waak) hond

Lekker weer naar buiten    schattige hond

Het is heerlijk weer in Nederland. De deuren kunnen weer open, de frisse buitenlucht kan het huis binnenstromen. Tijd voor de grote schoonmaak. Kleden gaan naar buiten, dekbedden worden uit het slaapkamerraam gehangen. De vogels fluiten dat het een lust is, het zonnetje schijnt en de lucht is blauw.

Het leven is goed. Na een lange winter is het nu weer tijd om buiten aan de slag te gaan. Het was koud, we zijn veel binnen geweest en hebben ons ook daar prima vermaakt. Maar nu lonkt het buitenleven weer.

 

Vakantietijd

Het is ook de tijd dat de mensen er weer op uit trekken. Zo ook mijn kinderen. Ze gaan samen met hun vader een weekje naar Portugal. Heerlijk genieten van de zon en het strandleven. Ik gun ze dat van harte. Aangezien ik in het onderwijs werk, ben ik gebonden aan de reguliere vakanties. Dus zo maar een week vrij, dat zit er voor mij niet in.

 

Lekker er op uit op de fiets

Het is in het weekend als ik besluit om, samen met een vriendin, te gaan fietsen. Lekker de omgeving verkennen. Het is er echt weer voor. Al vroeg in de ochtend besluit ik mijn fiets in de auto te zetten. Dat heeft nogal wat voeten in aarde. Want ik heb geen trekhaak, dus ook geen fietsendrager. En ken je dat? Op de een of andere manier past het nooit. Talloze keren heb ik mijn fiets in de auto gekregen, maar ik weet nooit hoe het ook alweer precies past.

 

Onverwacht bezoek

Na lang passen en meten zit het ding ongeveer goed. Nu de handel vastsjorren met een band en klaar is kees. Op dat moment roept de natuur en moet ik even naar het toilet. Als ik net zit, hoor ik dat er iemand binnenkomt. Nu had ik net de buurman een kopje suiker geleend, dus ik verwachtte dat hij dat terug kwam brengen. Dus ik loei vanaf het kleine kamertje dat hij de boel op het aanrecht kon zetten en dat ik er zo aan zou komen.

 

Bezoek van de politie

Afijn, na gedane zaken kwam ik terug in de keuken en ik zie daar twee agenten in uniform staan. Nou, dan zakt je de moed in één klap richting je schoenen. Zeker als je weet dat je kinderen op vakantie zijn. “Niet schrikken” zeiden ze nog. Ruimschoots te laat. Gelukkig was er niks aan de hand met mijn kids. Nee, ze kwamen even binnen omdat ze mijn auto zagen staan met daar een fiets in. Niet afgesloten. En of ik wist dat dat niet echt veilig was. Ja, dat was bekend. Ik kon weer lachen inmiddels.

 

Een prachtige hond

En dat ik een prachtige hond had. Een lieverd. Maar dat hij niet helemaal waaks was. Ze waren binnengekomen door het hek. Daarbij hadden ze over mijn hond moeten stappen. Die had precies één oog opengedaan en was daarna weer in slaap gesukkeld. Niet handig.

Nee. Ik heb een kanjer van een hond. Veel hond, weinig waak. Maar dat mag de pret niet drukken. Mijn fietsdag was prachtig. En mijn hond was geweldig. Veertig kilo schoon aan de haak. Inderdaad, veel hond. Ik voelde me veilig bij hem. En dat was alles dat telde.

Inmiddels heb ik twee waakhonden. En dit keer veel hond en veel waak. Niemand waagt zich zomaar bij mij op het erf. En dat voelt goed.

 

Waakt jou hond ook zo goed over jou? Of heb je daar andere ervaringen mee? Vertel het mij!

GEEN BLOG MEER VAN GONDA MISSEN? Klik hier om niets te missen en ontvang wekelijks een mail van me met de link naar de blog.


BEN JIJ AL GEABONNEERD OP ONZE LEUKE NIEUWSBLAF? Klik hier om je aan te melden  Je ziet dan als eerste de leukste acties, workshops, last minutes etc.

WIL JE NOG MEER BLOGS LEZEN? Klik dan hier

 

Gonda

terug naar overzicht

Volg onze nieuwsblaf!