Naar de dierenarts

Soms is een dierenartsbezoek gewoon nodig

Het komt gelukkig zelden voor. Maar soms ontkom je er niet aan. Je moet met je hond naar de dierenarts. Zo ook hier.

Het is niet mijn favoriete bestemming. De dierenarts. Het betekent vaak dat er iets met je huisdier aan de hand is. En dat is nooit leuk. Een stukje spanning, een stukje stress. Dat wordt automatisch overgebracht op je hond, die zich toch al niet helemaal goed voelt.

 

Als ik bel kan ik bijna meteen terecht

Ik heb een heel leuke dierenarts. Gelukkig wel. Totaal begaan met mijn hond als ik binnenkom. Altijd een leuk praatje, altijd belangstellend. Lief naar mijn honden toe. Geduldig, ook al duurt het onderzoek wat langer omdat mijn hond iets niet wil of toelaat.

Als ik bel voor een afspraak, kan ik in de meeste gevallen dezelfde dag nog terecht. En lukt dat niet in de praktijk in mijn woonplaats kan ik altijd in een andere vestiging terecht. In de wachtkamer is het nooit echt druk. Gelukkig  niet, want het is al spannend genoeg.

 

Ik heb een hond met een hotspot

Ik heb een hond met een hotspot. En ondanks al mijn inspanningen wordt de plek niet kleiner. In tegendeel, hij lijkt alleen maar groter te worden. Mijn hond heeft pijn en heel veel jeuk. Ik ben er even klaar mee. Ik heb gedaan wat ik kan, het gaat niet meer. Tijd voor de dierenarts.

Na een paar keer overgaan wordt de telefoon opgenomen. Ik noem mijn naam en mijn klantnummer. Na meer dan vijftien jaar klant zijn weet ik dat zo zoetjes aan wel. Ik word vriendelijk begroet. Wat zijn de klachten?

Ik vertel de assistente, dat Fanny een hotspot heeft en wat ik er de afgelopen paar dagen aan gedaan heb. Hoe dat allemaal geen effect gehad heeft en ik heel graag even langs wil komen. Hoe fijn is het dat er verder geen overbodige vragen gesteld worden. Natuurlijk kan ik langskomen en zelfs het volgende uur al. Ze kennen me daar, ik bel nooit voor niks. Als ik bel is er echt iets aan de hand.

Binnen het uur zit ik met Fanny in de wachtkamer. Ik laat haar even op de weegschaal staan en ben tevreden met het resultaat. Fanny vindt het niet erg om naar de dierenarts te gaan. Tenminste, als er geen naalden aan te pas moeten komen. Toen ze nog een pup was heeft ze ernstige blaasontsteking gehad en een paar heel nare blaaspuncties moeten ondergaan. Hierdoor heeft ze een enorme hekel aan naalden ontwikkeld. Niet zo gek ook overigens.

We hoeven maar heel even te wachten. Dan gaat de deur van de behandelkamer open en wordt Lise, de dierenarts, uitbundig begroet door mijn hond. Lachend ontvangt ze de begroeting en gaan we naar binnen. Ik doe mijn verhaal omtrent de hotspot en mijn pogingen tot herstel. Lise bekijkt de nare plek in de nek en komt snel tot een diagnose. Hier moet wat aan gedaan worden. Ik krijg een compliment over mijn behandeling tot nu toe. Jammer dat het niet geholpen heeft en wat fijn dat ik hier nu ben.

 

Deze dierenarts neemt je serieus

Dat is zo fijn aan deze dierenarts. Ze neemt je heel serieus. Ze weet hoe ik met mijn honden om ga. En dat is niet altijd zoals zij het graag ziet, maar ze respecteert het wel. Ik voer vers vlees, ik ent niet trouw iedere twee jaar. Ik vertrouw erg op de weerstand die mijn honden hebben. Ik ontworm niet iedere drie maanden en ik geef geen chemische middelen tegen vlooien en teken. Dat ik daardoor misschien risico’s loop neem ik op de koop toe.

Er is ruimte voor discussie, altijd met  wederzijds respect. En tot nu toe, moet ze toegeven, heb ik het voordeel wel aan mijn kant. Mijn honden zijn nooit ziek, zien er prachtig uit, hebben een glimmende en glanzende vacht en blaken van gezondheid.

Ze vraagt wat ik graag wil . Ik heb mijn huiswerk gedaan en vraag om een injectie met corticosteroïden. Een jeukstillend middel. En ik zou graag een zalf willen om de plek mee te behandelen. Hydrocortisol. Hoe ik dat weet? Ik heb vaker te maken gehad met een hotspot.

Of er ook nog antibiotica gegeven moet worden, vraagt ze. Ze weet hoe ik tegenover het gebruik van dit middel sta. Liefst zo weinig mogelijk, aangezien er al te veel van dit middel zomaar voorgeschreven wordt. De gevolgen zijn dat er inmiddels veel middelen niet meer werken. Een triest gegeven.

Ik vraag wat de voordelen zijn. Het antwoord is heel duidelijk. Wil ik honderd procent resultaat, is antibiotica echt nodig. Gebruik ik het niet, garandeert ze voor vijftig procent dat het terugkomt.

Doe maar wel. Ik ben er klaar mee.

Dan komt de naald toch in beeld. Fanny is er niet gerust op. Die voelt zoiets aan. Lise is heel rustig en kalm. Ik houd mijn hond vast en stel haar gerust. Met een kalme, zekere en snelle beweging zit de injectie inmiddels al.

Een lekkere beloning is het resultaat. Of ik verder nog vragen of klachten heb? Nee, zoals altijd ben ik weer helemaal tevreden.

 

Ondanks verschillende meningen toch een prima band met de dierenarts

We geven elkaar een hand en nemen afscheid. Ik ben blij met deze dierenarts. Bij de balie komt het pijnlijke moment van afrekenen. Dat is dan weer jammer. Het kost altijd handen vol geld. Maar waar zouden we zijn zonder deze mensen? Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn om toch een prima band te hebben met je dierenarts.

De hotspot is binnen een week eerst tot rust gekomen en daarna compleet verdwenen. De haren zijn inmiddels weer volledig terug gekomen. Niks herinnert meer aan die nare plek. De tevredenheid blijft. Over mijn dierarts niks dan goeds.

 

Heb jij ook een goede band met je dierenarts ondanks misschien de verschillen van mening? Deel je ervaringen!

GEEN BLOG MEER VAN GONDA MISSEN? Klik hier om niets te missen en ontvang wekelijks een mail van me met de link naar de blog.


BEN JIJ AL GEABONNEERD OP ONZE LEUKE NIEUWSBLAF? Klik hier om je aan te melden  Je ziet dan als eerste de leukste acties, workshops, last minutes etc.

WIL JE NOG MEER BLOGS LEZEN? Klik dan hier

 

 

Gonda

terug naar overzicht

Volg onze nieuwsblaf!