Boek samen met je hond(en) je droomvakantie!

Losloop wandelgebieden

HET WORDT STEEDS LASTIGER!


Denk je een paar goede losloop gebieden te kennen, zijn ze zomaar ineens aanlijn gebied geworden. Behoorlijk frustrerend. Zoals je misschien wel weet ben ik al een tijdje bezig om de losloop gebieden in onze omgeving voor onze gasten in kaart te krijgen.

Ken ik ze dan niet? Nou eerlijk......nee, lang niet allemaal. Ik was namelijk behoorlijk lui geworden sinds we hier in Drenthe wonen. Met onze honden wandel ik gewoon in elk bos/mooie plek die ik vind los...nog nooit in 7 jaar iemand gezien die me daarop aan sprak. Maar wanneer ik alles voor onze gasten ga bundelen kan ik natuurlijk geen illegaliteit promoten.hond in veld met gele bloemen

Dagelijks zijn er veel gasten van ons in deze omgeving aan het wandelen, waarvan de meerderheid ook de mooie losloop plekjes probeert te zoeken. Ik heb er al een aantal in kaart gebracht, maar er zijn er nog zoveel die wat lastiger te vinden zijn. Voor jou de uitdaging, tevens vriendelijk verzoek om mij (en alle gasten hier natuurlijk) een beetje te helpen. 

Onze eigen honden vinden het helemaal geweldig, zo komen ze ineens op weer allemaal nieuwe plekken. En geen korte wandelingen, nee uiteraard minimaal 5 km want we willen onze gasten ook echte wandelingen aan kunnen bieden. Maar soms gaat er wel eens wat mis....

Afgelopen week volgden we een paaltjes route in een losloop bos, hartstikke leuk! Maar....op een 3 splitsing was in geen velden of wegen het volgende paaltje te bekennen. Zoeken zoeken zoeken....nee niets!

Toen zijn we op de bonnefooi maar een pad ingeslagen en gingen we verder lopen op de navigatie op mijn telefoon (TOPOGPS een aanrader!)
Helaas kwamen we zonder er erg in te hebben ineens weer in een gedeelte van het bos dat een aanlijn-plicht heeft. Doodzonde, want afgezien dat onze honden het reuze naar hun zin hadden, kon ik niets meer met deze wandeling doen voor mijn ebook. Misschien toch maar even een belletje doen richting staatsbosbeheer over het verdwenen paaltje. Binnenkort gaan we het gewoon opnieuw proberen want de omgeving daar is echt heel erg mooi. Of misschien wil jij deze route voor ons testen? Laat dan even van je horen. 

Ben jij bij ons geweest of kom je binnenkort bij ons en wil je mij hierin helpen? Schrijf dan op waar je bent geweest (adres) en geef me door wat voor een wandelgebied het is, hoe lang je er hebt gewandeld en of er nog bijzonderheden waren. Is er bij voorbeeld zwemgelegenheid voor je hond? Kun je vlakbij de wandeling heerlijk op een terras wat eten/drinken en mocht de hond mee? 

Je zou mij en alle hondenbezitters die bij ons komen er erg blij mee maken. Ik zelf heb nu ongeveer 10 wandelingen maar wil er zo graag nog meer. Ik maak er een mooi ebook van dat iedereen straks gewoon gratis bij mij kan aanvragen (inclusief routebeschrijving, foto's en bijzonderheden)

Is er trouwens ook behoefte aan de allermooiste aanlijn wandelingen? Ik realiseer me namelijk net dat niet iedere eigenaar de luxe heeft om zijn of haar honden gewoon los te doen. Laat je even van je horen wanneer jij juist graag ook wat goede tips wilt voor aanlijn wandelroutes? Dan maken we daar gewoon ook een mooi ebook van.

Stuur je tips naar: info@vanmaanenvakantiehuizen.nl

Heel veel wandelplezier!

 

 

 

Eline

terug naar overzicht

Volg onze nieuwsblaf!