Ik ga op reis en ik neem mee

Toen mijn kinderen nog klein waren gingen we ieder jaar op vakantie met de vouwwagen. We bleven gewoon in Nederland en zochten dan een kindvriendelijke camping. We zijn op veel plekken geweest. De Veluwe, Noord-Holland, Limburg, Noord-Brabant. Met in alle gevallen één gezamenlijke factor: het weer was niet geweldig.

Als je met kinderen kamperen gaat, moet je in ieder geval voor vier seizoenen kleding meenemen. En dat in ons geval voor drie kinderen. Gelukkig past er ook nog wat kleding voor ons in de vouwwagen. Verder natuurlijk spelletjes, favoriete knuffels, laarzen, regenkleding, voldoende handdoeken voor een half leger en de boodschappen.2 slapende honden onder een kleedje Uiteindelijk ligt er een berg spullen ter hoogte van de Mount Everest en krijg je hoofdpijn van het idee dat het allemaal ook maar moet passen. Gelukkig past het altijd, ook al zitten de kinderen redelijk krap op de achterbank van de auto.

De kinderen zijn inmiddels allemaal het huis uit, de vouwwagen lang en breed verkocht. De vakanties gaan inmiddels niet meer met de kinderen want je gaat uiteraard niet met je moeder op vakantie. Dat is zo niet cool… behalve dan als je moeder het in haar hoofd haalt om een week naar New York te gaan. Dan staan ze in de rij, en willen zelfs een gedeelte van de reis betalen.

Nu ga ik een week op pad met mijn twee honden. Ik verheug me op een weekje in een andere omgeving. Nee, geen vouwwagen. Ik ben bang dat mijn wat enthousiaste honden er met de voortent vandoor zullen gaan dus dat gaat niet door. Ik heb een huisje geboekt aan de kust op Texel. Even uitwaaien. Geen kinderen, dus ook niet te veel spullen mee. Zo groot is mijn auto nu ook weer niet.

Wat heb je nodig met twee honden? In ieder geval voldoende voer. Normaal krijgen ze vers, maar dat is nu niet handig. Vier bakken mee, twee voor de brokken en twee voor het water. Natuurlijk hun favoriete speeltjes. Twee benches, je weet maar nooit. Extra kleden voor op de bank, want ja, mijn honden mogen thuis op de bank. Handdoeken mee voor een half leger, laarzen, regenjas. Boodschappen mee want dan hoef ik daar niet naar de winkel. Mijn eigen dekbed mee, slaapt veel lekkerder. Riemen en halsbanden mee. Als extra de 10-meter lijnen en de grondpinnen. Kunnen ze ook buiten rondlopen zonder er vandoor te gaan.

Als ik alles verzameld heb kijk ik naar een berg spullen ter hoogte van de Mount Everest. Hoe krijg ik het in vredesnaam in de auto? Gelukkig past het, ook al zitten de honden redelijk krap in de  achterbak van de auto.

Het was een heerlijke week. Natuurlijk neem je veel te veel mee. En waar ik de volgende keer zeker aan denk? Het nummer van de dienstdoende dierenarts ter plekke in mijn telefoon zetten.  Want natuurlijk stapt één van de honden in een stuk glas tijdens een wandeling en zit ik met mijn handen in het haar. Dat overkomt mij niet nog een keer!

Heb je dit ook wel eens meegemaakt, of heb je nog een gouden tip over wat je beslist mee moet nemen? Deel het met ons!

 

GEEN BLOG MEER VAN GONDA MISSEN? Klik hier om niets te missen en ontvang wekelijks een mail van me met de link naar de blog.


BEN JIJ AL GEABONNEERD OP ONZE LEUKE NIEUWSBLAF? Klik hier om je aan te melden  Je ziet dan als eerste de leukste acties, workshops, last minutes etc.

WIL JE NOG MEER BLOGS LEZEN? Klik dan hier

 

 

terug naar overzicht

Volg onze nieuwsblaf!