Hondenkind in de snoepwinkel

Lekker snoepen

Iedereen kent de winkelketen “Meneer Jamin” nog wel. Het toppunt van plezier voor menig kind. Maar ook volwassenen weten de weg naar deze snoepwinkel nog prima te vinden. Wie heeft niet likkebaardend voor de schier talloze bakken met lekkers gestaan. Met acute keuzestress. Want je had maar een paar centen tot je beschikking en er was zo vreselijk veel om uit te kiezen.hond likkebaardend

 

Samen delen

Uiteindelijk had je dan, na lang wikken en wegen, de best mogelijke keus gemaakt. Gewapend met het zakje lekkers ging je ergens naar toe. Een bankje, een muurtje, ergens waar je optimaal kon genieten van datgene wat je net had gekocht. Misschien in het gezelschap van je beste vriend of vriendin. Kijkend in elkaars aankopen, en af en toe delen van elkaars schatten.

 

Heerlijk genieten

Ik deed het niet vaak, maar de enkele keren waren meer dan de moeite waard. Ik kan mezelf nog zo zien zitten. Samen met een paar beste vriendinnen. Natuurlijk had je het zo uitgezocht, dat iedereen wat anders gekozen had. Heerlijk een kwartiertje zorgeloos snoepen. Wie wil dat nu niet?

 

Geen snoepkous

Bij Meneer Jamin kom ik niet meer. Ik ben eenvoudig weg geen snoepkous. Je maakt me niet blij met koekjes, snoepjes of andere zoetigheid. Maar ik moest er wel weer aan denken, toen ik met mijn honden richting het winkelcentrum ging.

 

Hondenvariant op meneer Jamin

Wij hebben namelijk een hondenvariant op Meneer Jamin bij ons in het winkelcentrum. En dat weten mijn meiden maar al te goed. Eens in de zoveel tijd neem ik eentje mee. En dat gaat dan ongeveer zo…

Het begin van de wandeling is als alle andere wandelingen. Ze geniet van even samen buiten zijn. Even alleen met het vrouwtje. Maar al snel wordt duidelijk dat dit geen gewone wandeling is. Want in plaats van het bos in, gaan we nu richting de winkels. En dat belooft veel. Voornamelijk goeds dan.

 

In het winkelcentrum  

Na niet al te lange tijd komen de winkels in het zicht. De opwinding aan de lijn begint dan pas goed.  We gaan naar Anita! In het winkelcentrum weet ze precies waar de reis naar toe gaat. We gaan in stevige pas rechtstreeks naar de deur. Aangekomen weet Fanny dat ze nu even rustig moet gaan zitten, want anders mag ze niet naar binnen.

 

Keuzestress

Als we binnen zijn begint de pret pas goed. Want natuurlijk is alles zo vreselijk leuk. Uitgebreid gaan we de schappen even bij langs. Onder het motto: “Snuffelen mag, maar pakken niet.” Wat een uitdaging is dat. Langs de uitgestalde speeltjes. Even kijk ik in twee smekende donkerbruine ogen. Het zijn ook net kinderen!

Dan langs de andere kant weer terug.

 

Hondensnacks

Hier is de afdeling snackjes. En eerlijk is eerlijk, hier liggen de meest lekkere dingen. De gedroogde varianten mogen rekenen op de warme belangstelling van mijn likkebaardende hond. Ik heb geen last van keuzestress, want de keuze valt al snel op een zak met gedroogde varkensoren. Fanny blijft staan bij een zakje gedroogd kamelenvlees. Weer gaat de blik omhoog. “Toe vrouwtje, toe…” hoor ik haar denken.

En ik smelt. Ook het kamelenvlees wordt afgerekend.

Gelukkig mag ze ook nog een speeltje uitkiezen. Daarom mag ze ook mee. En in deze winkel worden honden werkelijk als klanten behandeld. Daarom kom ik er ook zo graag.

 

Hoera een nieuw speeltje

Even later lopen we weer naar huis. Fanny is zo trots op haar nieuwe knuffel. Een prachtig exemplaar, met een piep er in. De hele terugweg heeft ze plezier en loopt ze met haar aanwinst in de bek. De rest van de dag speelt ze. Met haar knuffel. Uiteindelijk mag ook JJ met de nieuwe aanwinst kennis maken.

 

Dat is pech, winkel gesloten

Laatst liepen we weer door het winkelcentrum. Op zondag dit keer. Natuurlijk moesten we weer langs Anita. Maar groot was de teleurstelling. Ze heeft vijf minuten voor de deur gezeten. Maar die ging niet open. Twee bruine hondenogen keken mijn kant op. Help, vrouwtje, hoe kan dit nou?

Binnenkort maar weer eens een bezoekje brengen. Met een hond uiteraard…

Heb jij ook een favoriete dierenwinkel, en neem jij je hond er ook wel eens mee naar toe?

GEEN BLOG MEER VAN GONDA MISSEN? Klik hier om niets te missen en ontvang wekelijks een mail van me met de link naar de blog.


BEN JIJ AL GEABONNEERD OP ONZE LEUKE NIEUWSBLAF? Klik hier om je aan te melden  Je ziet dan als eerste de leukste acties, workshops, last minutes etc.

WIL JE NOG MEER BLOGS LEZEN? Klik dan hier

 

 

Gonda

terug naar overzicht

Volg onze nieuwsblaf!