Hoe ik werd besmet met het hondenvirus

Heel graag wil ik jullie kennis laten maken met Gonda Slüter. Gonda reageerde recent op mijn oproep voor FB hulp. We kwamen heel gezellig aan de praat en tijdens het gesprek bleek dat Gonda een echte schrijfster is. Ze heeft zelfs al 2 boeken op haar naam staan en een 3de boek (over honden) is in de maak. Ik greep natuurlijk mijn kans en vroeg haar om onze vaste gastblogster te worden. Hieronder is haar eerste blog.

Gonda, wij zijn blij dat je in ons team bent en zet 'm op!

 

De eerste kennismaking

 

We krijgen een hond

Jaren geleden werden we als gezin bij elkaar geroepen. Mijn ouders hadden een belangrijke mededeling voor ons. We zouden een hond krijgen. Opwinding alom natuurlijk, wat wil je als tienjarige. Na een aantal weken wachten was het dan eindelijk zover. De spullen waren in huis gehaald. Een dik kussen in de kamer, een mand voor in de schuur. Voederbakken, halsband en een riem voor het uitlaten.

blog gonda boxer 

Gewoon een hond in huis en klaar?

Max kwam als klein bundeltje onder de arm van mijn vader het huis binnen. Zalig onwetend waren we allemaal. We hadden geen idee wat het houden van een hond allemaal in zou houden. Gewoon een hond in huis, klaar.

We deden gewoon wat wij vonden dat goed was. De pup werd gewoon opgevoed zoals wij kinderen ook opgevoed werden. Nee werd niet geaccepteerd en je had gewoon te luisteren.

Mijn ouders waren streng doch rechtvaardig en zo werd Max ook opgevoed. Overdag was hij gewoon bij ons in de kamer en ’s avonds na de laatste wandeling ging hij in de schuur.

Over het eten werd niet moeilijk gedaan. Als wat oudere lezer kan je je misschien Bonzo diner nog herinneren. Voer in de bak, warm water er over en af laten koelen. Zindelijk maken deed je met een krant. Bij sloopgedrag kreeg hij een draai om zijn oren. En hij moest zijn plek kennen.

 

Vlooien!

Op een dag vonden we ineens allemaal zwarte korreltjes op zijn vacht. En hij krabde ook behoorlijk. Vanaf dat moment wisten we van het bestaan van vlooien. Heel het huis besmet. Vaste vloerbedekking, gordijnen, stoffen bank, alles zat onder. Gewapend met het juiste gif werd alles vastberaden ontsmet, inclusief hond. In de ogen van de tegenwoordige hondenbezitter deden we alles verkeerd ben ik bang. Toch denk ik dat Max een prachtig boxerleven heeft geleid.

 

Het boxervirus is geboren

Max overleed toen ik al lang en breed het huis uit was. Maar het boxervirus was geboren, al wist ik dat toen nog niet. Ik had het te druk met mijn eigen leven. Huisje, boompje, beestje. Verliefd, verloofd, getrouwd en gescheiden. Om een lang verhaal kort te maken.

En toen ik in mijn nieuwe huis zat, aan de bosrand in een prachtig gebied, stak het boxervirus ineens de kop weer op. En waar eens, jaren geleden, mijn vader Max introduceerde, zat ik nu met mijn kinderen in vergadering bijeen. Opwinding alom, we kregen een hond.

 

En toen kwam Andor

En zo kwam Andor in ons leven. Een boxer, natuurlijk. Waarom word je verliefd op die ene persoon? Wat maakt hem of haar zo onweerstaanbaar? Zoveel mensen, zoveel wensen. En zo gaat het met honden ook. Jaren terug was het zaadje geplant. En nu kwam het tot volle bloei.

 

Ik doe de zaken toch iets anders

Natuurlijk doe ik een aantal zaken anders dan mijn ouders. Tijden zijn veranderd en de kijk op honden ook. Ik heb me goed ingelezen en informatie ingewonnen op internet. Daar worden de zaken overigens niet gemakkelijker door, want zoveel mensen, zoveel meningen.

 

De boxerclub, trainen en achtergrondinformatie over honden

We zijn naar een boxerclub gegaan, in eerste instantie voor een puppycursus. Mijn vader zou hard gelachen hebben, want dat doe je toch zelf. Maar ik heb daar veel dingen geleerd, eerlijk is eerlijk. En ik ben daar blijven hangen als lid. Drie dagen per week trainen, veel achtergrondinformatie opdoen over hondengedrag.

Tegenwoordig heb ik twee boxers. Twee van mijn kinderen zijn het huis al uit, de jongste zal ook geen jaren meer bij mij blijven. Door deze twee deugnieten is het niet stil geworden, in tegendeel. Maar daarover later meer!

GEEN BLOG MEER VAN GONDA MISSEN? Klik hier om niets te missen en ontvang wekelijks een mail van me met de link naar de blog.


BEN JIJ AL GEABONNEERD OP ONZE LEUKE NIEUWSBLAF? Klik hier om je aan te melden  Je ziet dan als eerste de leukste acties, workshops, last minutes etc.

WIL JE NOG MEER BLOGS LEZEN? Klik dan hier

 

 

Gonda

terug naar overzicht

Volg onze nieuwsblaf!