Hamsteren…

Mijn honden hebben beiden een tic. De een is knettergek op ballen, de ander heeft een zwak voor handschoenen. En ze weten ze ook allebei goed te vinden. Ik vind het onvoorstelbaar.

In huis ligt een enorme hoeveelheid ballen, bijna allemaal gevonden tijdens het wandelen. Het worden er langzaam maar zeker steeds meer. Want het zijn beiden slopers van formaat, maar de ballen worden altijd gespaard.

Ook van de handschoenen slingeren er inmiddels talloze exemplaren bij mij door het huis. Zeker in de winter is het bijna wekelijks raak. In de wintermaanden is het meestal donker als ik met mijn hondenfranse bull bij hondenriem wil uitgelaten worden langs de straat loop. Meestal is een korte ruk aan de riem of plotseling niet verder willen het signaal dat er weer wat gevonden is.

Het gekke is, dat ze zich niet bemoeien met elkaars gevonden voorwerp. De gevonden handschoen van Fanny is totaal niet interessant voor Janis Joplin. De nieuwe bal in de bek van Janis wordt alleen even bekeken maar verder ook niet.

Vanochtend was het weer raak. Fanny had na een kwartier ineens weer wat te pakken. Trots nam ze het mee tijdens de rest van de wandeling. Zacht snuivend en met het hoofd fier opgeheven. Ik wist genoeg. Weer een handschoen toegevoegd aan de toch al vrij uitgebreide collectie. Het gevonden item werd alleen even op de grond gelegd om uitgebreid te kunnen snuffelen.

Thuisgekomen heb ik even gekeken wat ze nu weer gevonden had. Een stel sokken, keurig opgerold. Weer wat nieuws. Ballen, handschoenen en nu sokken. En niemand die ze ooit mist kennelijk. Mijn honden zijn prima speurneuzen en en passant ruimen ze de omgeving nog op ook. Wat wil je nog meer. Zelfvoorzienend in het speelgoed en ook nog maatschappelijk betrokken. Ik heb superhonden.

Hebben jullie honden ook een bijzondere verzameltic?

 

GEEN BLOG MEER VAN GONDA MISSEN? Klik hier om niets te missen en ontvang wekelijks een mail van me met de link naar de blog.


BEN JIJ AL GEABONNEERD OP ONZE LEUKE NIEUWSBLAF? Klik hier om je aan te melden  Je ziet dan als eerste de leukste acties, workshops, last minutes etc.

WIL JE NOG MEER BLOGS LEZEN? Klik dan hier

 

 

Gonda

terug naar overzicht

Volg onze nieuwsblaf!