Boek samen met je hond(en) je droomvakantie!

De luiwammes van de roedel

Ik zal me even voorstellen: Ik ben Inge, 26 jaar oud, en ik ben trotse eigenaar van 3 honden. Een boomer genaamd Benji (7 jaar), een Siberische husky genaamd Cander (Kander, 3 jaar) en een huskymix genaamd Ashoka (4 jaar). Alle drie hebben ze hun eigen eigenwijze karakter en streken. Maar ik zal ze voor geen goud kwijt willen. 

Samen met mijn man woon ik in een flat, driehoog. Hier is geen lift en een klein balkon. We hebben dus niet veel ruimte. Dit vergt creativiteit van ons. Vooral als 1 van de honden weer een virus heeft. Dan is het te hopen dat je snel genoeg beneden bent en dat je niet met een sopje weer het portiek hoeft schoon te maken! 

Alles bij elkaar opgeteld lopen mijn man en ik meestal een keer of 5 a 6 per dag met de honden. Benji moet 3x per dag meelopen, maar voor de rest mag hij zelf kiezen.    husky in een veld

Hij is de luiwammes van de roedel. Benji was 3 maanden oud toen we hem kregen. Een kleine stuiterbal toen, en liet een spoor van vernieling achter zich. Benji hadden we als eerste en heeft later Cander opgevoed. Cander hebben we vanaf 9 weken oud in huis gehaald. Cander is een prachthond geworden. Niet alleen qua streken, maar ook hoe liefdevol hij is. Hij heeft sinds kort het stokje van leiderschap over genomen van Benji. 

Cander is dol op kinderen. (niet op de foto)  Soms iets te enthousiast maar hij bedoelt het super lief. Als er een kindje gaat huilen, is hij de eerste die erbij komt en wil hem troosten. De manier waarop, vinden de meeste kinderen niet zo erg geslaagd. Cander knalt met zijn poot op hun rug en geeft ze een dikke lebber over hun wangen heen. Heel raar vindt hij het, als de kinderen juist harder beginnen te huilen. 

Dan hebben we Ashoka nog.
Ashoka kregen we toen hij 2,5 jaar oud was. Hij kwam uit Roemenië en heeft daar heel wat meegemaakt. Ashoka heeft een hele transformatie ondergaan.  Het was een rustige, kalme, bange hond. Als we Benji of Cander moesten straffen (wat nogal eens voorkomt) kroop Ashoka in een hoekje van angst.

Omdat Cander en Benji totaal niet bang zijn, heeft hij geleerd om uit zijn schulp te kruipen. Deze transformatie was prachtig om te zien! Hij is een zelfverzekerde hond geworden. Het is onze grote knuffelbeer. In het begin kwam hij om de 5 min aandacht schooien. Nu hoeft dat gelukkig niet meer. Ashoka had erge last van verlatingsangst. Er zijn al aardig wat dingen gesloopt in de tijd. Het gaat nu gelukkig een stuk beter. 

Inge Schouten, gastblogger van Van Maanen Vakantiehuizen

terug naar overzicht

Volg onze nieuwsblaf!