Boek samen met je hond(en) je droomvakantie!

Behangtrekken samen met je hond

AKKA’S NIEUWE OPDRACHT

De avonturen van Akka de Speur- Zoekhond

Mijn zus moest nodig haar huisje opknappen. Behangen, schilderen en noem maar op. Leuk vond ze het niet, maar het moest nu eenmaal een keer gebeuren. Je ziet er altijd tegenop, maar als het dan gedaan is en alles is weer netjes kun je er weer heerlijk van genieten.Akka

Op naar een van de welbekende bouwmarkten, daar aangekomen vond ze al snel alles wat ze wilde, een mooi kleurtje verf voor de ene muur en een leuk behangetje voor de andere kant. Precies wat ze wilde om haar huisje gezelliger te maken.

Alle meubelen aan de kant gezet, oude kleren aangetrokken, en aan het werk maar.

Toen ze met de plamuurmes het behang van de muur af aan het halen was, had hond Akka blijkbaar ook heel veel zin om wat te doen.

Mijn zus  zat op de grond en voelde ineens dat Akka haar aantikte op der schouder en vroeg haar wat ze nu wilde. Meestal als ze haar dan aankijkt draait zij haar ogen richting keuken want daar staan de kluifjes en of ze dan even mee wilde kijken.

Als zij dan zegt “ooh…ik weet wel wat jij wil”,  dan draait Akka haar hoofd van links naar rechts en haar pupillen worden groter en is klaar voor actie!

Ineens bedacht ze misschien kan ze mij helpen het behang eraf te scheuren. Er hing een groot stuk los en ze gaf haar het commando “Vast” en “ Trekken” en waarachtig ze deed het nog ook, al lachend keken mijn zus en ik elkaar aan.

Mijn zus dacht, nou dan ga ik jou aan het werk zetten, Akka stond al klaar in de hoop dat zij het nogmaals mocht doen en jawel hoor, ieder stuk wat mijn zus los trok pakte zij op scheurde het van de muur. U raad het al het ging zo een stuk sneller. We hadden er dus een paar extra handjes, … euh pardon pootjes bij!

Dus ze heeft weer iets nieuws geleerd en het was heel erg grappig om te zien. Ze vond het geweldig, als zij maar iets kan doen is zij helemaal in haar element. Of het nu de post halen is, de handdoek uit de keuken pakken of het behang eraf trekken.

Zou toch handig zijn als we haar zouden kunnen leren schilderen? Dus heeft u een behangstripper nodig neem contact op met onze "Akkefietje" Ze is snel, doet het netjes en goed, en is vooral een gemotiveerde medewerker.

Alles is opgeknapt nu, dus beiden kunnen volop uitrusten van het klussen.

Een nieuw klusteam is GEBOREN!

terug naar overzicht

Volg onze nieuwsblaf!