Auto versus hond.

De staat van het interieur van mijn auto laat zich het best omschrijven als nogal vies. Twee honden die regelmatig meegaan. Wandelen in het bos en dan komen twee honden die er uit zien als bosvarkens weer vrolijk mijn auto in. Het is onbegonnen werk om mijn karretje zowel van binnen als van buiten schoon en blinkend te houden. Haar, opgedroogde modder, kwijl, zand, takjes, blaadjes en lege snoeppapiertjes. Eigenlijk geen auto maar een puinbak op wielen.hond die zich uitschudt

Eens in de zoveel tijd wordt het ook mij te gortig. Gewapend met een emmer gevuld met sop, borstel, doek en stofzuiger ga ik mijn auto te lijf. Onbegonnen werk, zo lijkt het. Zodra ik het portier open weet ik niet waar te beginnen. Overal ligt wat. Iedere schoolvakantie is het raak, want dan heb ik ook tijd om mijn zo geliefde karretje te verlossen van alle viezigheid.

Na een uurtje of twee onverdroten poetsen, boenen en stofzuigen begint het er weer wat op te lijken. De buren komen langs om te kijken hoe schoon het allemaal wordt. Ja, ik ben trots op mezelf. De kofferbak weer smetteloos, de stoelen voorin weer vlekvrij en ook de matten op de vloer zijn weer in goede conditie.

Je kan weer door de ramen kijken zonder hinder van de nose-art van mijn honden. Ook dit keer ben ik geen onontdekte levensvormen tegengekomen.  Geen vuiltje aan de lucht en geen vuiltje in mijn auto. Nog even een ritje door de wasstraat en hij is weer op en top schoon. Gauw een paar foto’s maken als bewijs!

De vraag is altijd voor hoe lang. Want minimaal twee keer per week ga ik met mijn twee smeerpoetsen op stap. Zwemmen, behendigheid. En daarnaast natuurlijk nog de wandelingen op andere plekken dan het bekende bos dichtbij.

De volgende dag belt mijn vriendin. Zin in een wandeling? Ik laad mijn dames in de auto en daar gaan we. Twee herders, twee boxers. Dus we gaan twee keer. Het heeft de afgelopen periode flink geregend en het is behoorlijk drassig in het bos.

Het deert de honden niks en ze hebben vreselijk veel plezier. Ze zien er uit als boszwijnen bij terugkomst. Ik doe de deur van de auto open en voor ik het weet stuiven twee honden de auto in. Compleet met modder, zand en takjes. Op de stoelen, op de matten. Ze springen de auto weer uit en schudden zich eens flink uit. De modder spat alle kanten op. Natuurlijk op mijn schone auto.

Weer thuis kijk ik om me heen. Het interieur van mijn auto laat zich het best omschrijven als een puinzooi op wielen. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Hoe doe jij dat, met je honden in de auto? Herken je jezelf in dit verhaal?

 

GEEN BLOG MEER VAN GONDA MISSEN? Klik hier om niets te missen en ontvang wekelijks een mail van me met de link naar de blog.


BEN JIJ AL GEABONNEERD OP ONZE LEUKE NIEUWSBLAF? Klik hier om je aan te melden  Je ziet dan als eerste de leukste acties, workshops, last minutes etc.

WIL JE NOG MEER BLOGS LEZEN? Klik dan hier

 

 

Gonda

terug naar overzicht

Volg onze nieuwsblaf!